ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ - ΕΞΟΔΟΥ

Η συμπλήρωση των απογραφικών δελτίων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://mis.inedivim.gr/iekmicrodata εντος 10 ημερών από την ημερομηνία έναρξης Π.Α και μετά την έκδοση της ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Ο κάθε ωφελούμενος θα εισέλθει στην ιστοσελίδα https://mis.inedivim.gr/iekmicrodata και θα εγγραφεί ως χρήστης.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουν το σύνδεσμο «Εγγραφή ως νέος χρήστης;» στην σελίδα σύνδεσης, και να εισάγουν το email με το οποίο έχουν νωρίτερα καταχωρηθεί από το ΙΕΚ στους «Χρήστες Απογραφικών Δελτίων ΙΕΚ», καθώς και τον κωδικό που επιθυμούν.

Το σύστημα τους αποστέλλει μήνυμα στη διεύθυνση email με σύνδεσμο τον οποίο ακολουθούν για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός τους. Μόλις ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός τους, μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα.

Υπάρχει δυνατότητα επαναποστολής του email ενεργοποίησης από το σύνδεσμο «Θέλετε να σας ξαναστείλουμε το email ενεργοποίησης λογαριασμού;». Επίσης υπάρχει διαδικασία αλλαγής κωδικού από το σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;».

Οδηγίες:

 Στην αρχική σελίδα ο ωφελούμενος βλέπει στοιχεία για το δελτίο εισόδου και εξόδου και συγκεκριμένα αν το έχει υποβάλλει, αν έχει ξεκινήσει τη συμπλήρωση (προσωρινά αποθηκευμένο) ή αν μπορεί να δημιουργήσει νέο. Από την αρχική σελίδα μπορεί να οδηγηθεί στη σελίδα συμπλήρωσης και υποβολής του απογραφικού δελτίου εισόδου/εξόδου (κουμπί «Νέο Δελτίο»). Στη σελίδα συμπλήρωσης/υποβολής απογραφικού δελτίου, υπάρχουν πεδία για όλα τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσει ο ωφελούμενος (ΑΜΚΑ, διεύθυνση, τηλέφωνο, κτλ) καθώς και για όλα τα ερωτήματα του δελτίου (Α1, Α1.1, κτλ).

Στη σελίδα αυτή υπάρχουν κουμπιά για:  Προσωρινή αποθήκευση: με αυτό το κουμπί το δελτίο αποθηκεύεται προσωρινά και ο ωφελούμενος μπορεί να συνεχίσει τη συμπλήρωσή του σε μεταγενέστερο χρόνο.

 Υποβολή: με αυτό το κουμπί ο ωφελούμενος υποβάλει το δελτίο στο ΠΣ ΙΕΚ/ΣΔΕ/ΚΔΒΜ (το δελτίο δεν στέλνεται ακόμα στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ). Σε αυτό το σημείο το σύστημα εκτελεί όλους τους ελέγχους εγκυρότητας και ενημερώνει το χρήστη για τυχόν σφάλματα (π.χ. μη έγκυρο ΑΜΚΑ, ή ότι δεν έχει απαντήσει όλα τα ερωτήματα, κτλ) 

Εκτύπωση: εμφανίζεται το δελτίο σε μορφή pdf, προκειμένου ο ωφελούμενος να το κρατήσει στο αρχείο του ή να το εκτυπώσει σε χαρτί

Σημειώνεται ότι δελτίο εξόδου συμπληρώνεται  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ (960 ΩΡΕΣ) της Πρακτικής και μπορεί να συμπληρωθεί μόνο αν έχει προηγούμενα υποβληθεί δελτίο εισόδου